Секции

24 April 2024 00:21

Синът на гръцки милиардер и собственик на "Джъмбо" премаза жена и дете и загина с приятел в поршето си

Семейство спря на тоалетните на магистралата и мъжът видя жена си и детето му да загиват пред очите му – „Те спряха в тоалетните и връхлетя порше, за да разпръсне смърт …“, каза преминаващ шофьор, свидетел на кървавото меле, цитиран от "Български новини".

Фаталният инцидент стана точно преди 16:00 на 83-ти км на национален път Атина – Ламия, в близост до Тива.

Honda Civic, автомобилът, в който се возело семейството, спрял на паркинга, където има тоалетни. Шофьорът отишъл до тоалетната и оставил в колата жена си с тяхното бебе. Докато се върне, автомобил "Порше" с много висока скорост връхлетяло върху хондата. Двете коли пламнали. Майката и бебето умират трагично. Загинали са и другите двама души от поршето.

"Бащата просто чу „взрив“, изскочи от тоалетните и видя двете коли да горят. Мъжът се затича да помогне на жена си и детето, но това беше по човешки невъзможно“, споделят очевидци. „Невероятно е какво се случи. Спряха на тоалетните и дойде поршето, за да разпръсне смърт. И това стана на паркинг, а не на пътя …", разказва шокиран водач, станал неволен свидетел.

Впоследствие е установено, че поршето е било шофирано от Йоргос Вакакис, един от синовете на гръцкия милиардер Апостолос Вакакис, предаде РИА "Новости". Йоргос се бил върнал за ваканция от САЩ, където е студент. Със свой приятел в мощния джип пътували за Делфи. Двамата са загинали на място, тъй като при удара двата автомобила се взривяват.

Разрешената скорост за движение по магистралата е 120 километра в час, но поршето е летяло като бясно, свидетелстват очевидци.

Апостолос Вакакис, бащата на загиналия, е собственик на верига от над 80 магазина „Джъмбо” в Гърция и цяла Европа. Доходът му през 2016 г. е бил 782 милиона евро./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче