Секции

24 April 2024 23:17

Страшна драма в Прага: Българче припадна от глад на автогарата, родителите били измамени, че имат работа

Момченце на седем години припадна от глад и изтощение на автогарата в Прага. Детето - българче, дошло в Чехия заедно с родителите си, които искали да работят там. Вместо това били излъгани.

За историята на българското семейство разказва Екатерина Иванова, която търси помощ във Фейсбук от други българи в Чехия.

Ето какво пише тя:

"Мили българи, мили хора, пиша от мое име и от името на едно семейство, попаднало в голяма беда и нещастие. Преди седмица работещите родители ги гонят от завода, в който са били наети, както и от общежитието. Остават хората навън с едно 7-годишно момченце. Стоят и спят във фоайето на автогара "Флоренц" в Прага. В четвъртък вечер детето - гладно и премръзнало едва не припада. Хората там викат Бърза помощ и детето е настанено в болница до днес. Следобед изписват горе долу стабилизираното момченце и пак от 16 часа стоят на същата автогара с надеждата, че някой ще им предложи работа и покрив над главата. Хората почти не са яли и всичко, което са имали, са дали в болницата и за храна на детенцето.

Моля ви, хора от цяла Чехия, подайте ръка на това семейство, те ще ви се отплатят, само малко да стъпят на краката си!"

БЛИЦ успя да се свърже със Светлин, баща на детето. "Нае ни на работа един украинец, Юри, обеща ни всякакви неща, но на практика нищо не изпълни. Бяхме измамени от фирмата му, защото се оказа, че не е изпълнил договорките си с чехите и парите, които ни е прибирал като комисионна, са отивали за него", разказва Светлин. Той допълва, че тази вечер добри хора са се свързали с него и семейството му и вече са на топло, очакват да започнат и работа, която му предложили други българи./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче