Секции

19 April 2024 23:03

Принцеса Мако напуска императорското семейство, става "обикновена японка"

Първата внучка на японския император Акихито - принцеса Мако се сгодява за бившия си състудент Кей Комуро, информираха Асошиейтед прес и ТАСС.

Планира се годежът да бъде обявен официално, когато бъде завършена необходимата подготовка, посочи на пресконференция представител на управлението по въпросите на императорския двор.

Той изрази съжаление за преждевременното изтичане на новината в медиите и потвърди, че точно Комуро е избраникът на принцесата.

Бъдещите съпрузи, и двамата 25-годишни, са се запознали преди около 5 години на парти за обсъждане на следване в чужбина и Комуро направил предложение на принцесата след близо година.

Бащата и майката на Мако - принц Акисино (Фумихито) и принцеса Кико - са одобрили решението на дъщеря си, която след сватбата ще напусне императорското семейство и ще стане "обикновена японка".

Кей Комуро в момента живее в Йокохама заедно майка си и дядо си, получава допълнителна квалификация в университета "Хитоцубаси" и работи в юридическа кантора в центъра на Токио.

Принцеса Мако е най-голямата дъщеря от трите деца на принц Акисино, който е втори в реда за наследяване на престола след по-големия си брат принц Нарухито.

Жените не могат да се възкачат на трона в Япония. Бащата и по-малкият брат на Мако са сред наследниците на император Акихито, но следващият престолонаследник е чичо ѝ принц Нарухито./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс