Секции

25 April 2024 09:20

Понякога и героите плачат! Ужасът в "кулата на ада" разстрои пожарникарите!

Пожарникарите, които претърсват изгорелия небостъргач в Лондон „Кулата Гренфелд” получиха емоционална подкрепа от местните жители по време на преливаща с емоции минута мълчание в памет на загиналите при огнения ад. Лондонските екипи, борили се със стихията миналата седмица, а след това и захванали се със задачата да разчистят изгорялата сграда, застинаха в тишина под сянката на кулата на ужасите точно в 11:00 часа местно време, пише в. "Дейли мейл".

Някои от тях, въпреки коравите си характери, не успяха да сдържат сълзите си, особено след като стана ясно, че броят на жертвите е достигнал 79 души. При това телата им са толкова обгорели, че към момента са идентифицирани само петима от тях. Шефът на местната полиция Стюард Сънди заяви, че все още има възможност броят на загиналите да продължи да се покачва през идните дни. Минута мълчание в памет на жертвите бе запазена не само до кулата на смъртта, а и из цялата страна – в офиси, правителствени сгради и на площади.

Съдни добави, че някои от жертвите така и няма да бъдат идентифицирани, като някои семейства са загубили повече от един член в адския пожар. Нови кадри от гробницата на въглените в небесата показаха ужаса след огнената стихия в „Кулата Гренфел ”. Смразяващите кръвта кадри показват овъглените и изгорелите до основи апартаменти, които само педи дни са били щастливите домове на редица семейства. Превод и редакция: БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче