Секции

25 April 2024 10:52

Издирват 17-годишен младеж за атентата в Барселона

Правоохранителните органи в Испания издирват Муса Укабир - брат на явилия се вчера в полицията Дрис Укабир - по подозрения, че е замесен в атентата в Барселона, предаде ТАСС, като се позова на испанския в. "Мундо".

Вестникът пише, че полицията не изключва варианта Муса Укабир, на 17 години, да е извършителят на атентата. По предварителни данни Муса може би е откраднал документите на брат си Дрис Укабир и е наел два микробуса. Единия е използвал в атаката в Барселона. Полицията смята, че Муса Укабир, който е избягал след престъплението, може да е въоръжен.

Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон каза, че все още се издирва един човек след двата атентата - в Барселона и Камбрилс, предаде Франс прес.

Той заяви, че полицията засега не знае дали издирваният може да навреди на хората.

га са задържани трима души. Сред тях е мароканецът Дрис Укабир, арестуван вчера в Рипол на стотина километра северно от Барселона. Втори заподозрян беше арестуван също в Рипол. Трети мъж - испанец, бе арестуван в Алканар, на 200 км южно от Барселона, след експлозия в къща.

Смята се, че експлозията е била предизвикана от складирани в къщата газови бутилки и в нея се е подготвяло взривно устройство.

На 17 август на туристическата улица „Рамбла“ в Барселона бус се вряза в тълпата от хора. В резултат на нападението 13 души загинаха, над 120 бяха ранени.

Общо са пострадали граждани от 28 различни националности, сред които французи, австралийци, китайци, руснаци и др. Няма данни за пострадали българи. Отговорност за нападението пое терористичната групировка „Ислямска държава“.

Тази нощ полицията ликвидира в Камбрилс в южната част на Каталония четиримата терористи и рани още един, който малко по-късно почина.

Терористите са се опитали да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона. В резултат пострадаха шестима души, включително полицай./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче