Секции

28 March 2024 17:42

14 станаха жертвите на атентатите в Каталуния

Броят на убитите при двете терористични нападения с автомобили в испанската автономна област Каталуния нарасна на 14, след като жена, тежко ранена при атаката в курорта Камбрилс, почина в болницата, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на местните власти.

"Важно. Тежко ранена жена, настанена в болница "Жуан Двадесет и трети", почина. Жертвите от атентатите в Барселона и Камбрилс станаха 14", огласи в Туитър службата, която не включва в този брой петимата предполагаеми терористи, убити от полицията в Камбрилс.

130 човека с били ранени при атаките, съобщи говорител на спасителните служби, цитиран от Ройтерс. Той отбеляза, че 17 от тези хора са в критично състояние, а 30 са сериозно пострадали.

Бял микробус връхлетя към 16,50 часа местно време вчера пешеходците на улица "Ла Рамбла", в туристическото сърце на Барселона, при което загинаха 13 и бяха ранени около сто души. Около осем часа по-късно, малко преди полунощ, автомобил "Ауди А3" се вряза в множеството на крайбрежния булевард в курорта Камбрилс, на 120 км южно от Барселона, ранявайки седем души, включително един полицай.

Починалата днес в болница жена е именно от тези ранени. След атаката последва стрелба, при която полицията ликвидира намиращите се в аудито хора - предполагаеми терористи, опасани с фалшиви пояси с експлозиви. При терористичните атаки в Барселона и Камбрилс са убити и ранени граждани на 34 държави, съобщиха в Туитър каталунски служби за спешна помощ, цитирани от ДПА. Властите предупредиха, че данните са временни, и не уточниха броя на жертвите по националност, отбеляза БТА./Новините БГ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Повечето хора са толкова субективни, че всъщност не се интересуват от нищо освен от самите себе си.


Шопенхауер