Секции

29 March 2024 03:01

Над 20 жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас

Над 20 души са убити и над 100 са ранени при стрелба близо до хотел в Лас Вегас. Извършителят е убит от полицията, съобщи началникът на местните сили на реда на пресконференция.

Нападението станало късно вечерта в неделя в района на казино Мандалей Бей по време на концерт. Извършителят е използвал автомат, с който стрелял от 32-ия етаж на хотела по публиката на музикалния фестивал на открито по време на изпълнение на кънтри певеца Джейсън Алдиън. Стрелбата продължила повече от минута.

Кадри от мястото на инцидента показват хора, които се укриват и други, тичащи по улиците. В разпространените видеокадри се виждат и лежащи на земята тела. „Чухме нещо като счупено стъкло, така че се огледахме наоколо, за да видим какво става и след това чухме“ изстрелите, казва свидетелка пред Си Ен Ен. Според други очевидци концертът на кънтри певеца Джейсън Алдиън е бил към края си, когато стрелбата е започнала.

Нападателят е ликвидиран от полицията в хотелската стая скоро след като открил огън. Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо той е жител на града.

Макар и властите да смятат, че става дума за самотен нападател, полицията издирва азиатката Мери Лу Данли, която била с извършителя по време на нападението. Разследването продължава, но властите са сигурни, че „основният агресор в тези събития… вече не е заплаха“, допълни Ломбардо./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче