Секции

19 April 2024 10:57

Русия разполага постоянно кораби с ракети „Калибър“ в Средиземно море

Русия разполага за постоянно кораби, снабдени с крилати карети Калибър в Средиземно море. Това заяви президентът на страната Владимир Путин по време на военно заседание в Сочи в сряда. Причината за решението според Путин и продължаващата опасност от внезапни нападения на международни терористи в Сирия.

Ударите с крилати ракети и ефективната работа на палубната авиация нанесоха сериозни вреди на терористите, бяха унищожени важни обекти от тяхната инфраструктура, добави държавният глава. Ракетите Калибър са с далекобойност 2 500 километра. За първи път тези ракети са използвани в Сирия през 2015 година.

РИА новости пише, че в района ще бъдат разположени и подводници. В същото време Путин отбеляза, че страната ще продължи да подсилва морската част на ядрените си сили. На 13 март тази година започна средиземноморската мисия на руската фрегата Адмирал Есен, която е снабдена с крилати ракети Калибър, припомня РИА Новости. Миналата година бойният кораб изстреля ракети от Средиземно море по позиции на бойци от Ислямска държава в Сирия.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче