Секции

24 April 2024 11:07

Путин към лидерите от Г-7: Заповядайте в Москва

Малко след приключването на форума на лидерите от Г-7, изключеният от формата Владимир Путин заяви, че всички били добре дошли в Москва. По време на разговорите в Канада обаче, единствено американският президент Доналд Тръмп и италианският премиер Джузепе Конте изразиха позитивно отношение към връщането на Кремъл в отбора на най-големите икономики в света. Всички останали участници се обединиха около мнението, че все още не е дошъл моментът дори да се обсъжда подобна възможност. Лидерите излязоха и с изявление, че санкциите срещу Москва трябва да останат.

Владимир Путин – президент на Русия:

„Относно връщането на Русия в Г-7 или Г-8 – ние не сме избирали да напускаме, нашите колеги по онова време отказаха да дойдат в Русия заради някои известни причини. Моля ви заповядайте, ще се радваме да видим всички в Москва“.

Изявлението Путин направи по време на срещата на страните от Шанхайската организация за сътрудничество в град Циндао. Относно появилата се информация за среща между него и президента Тръмп, Путин коментира:

Владимир Путин – президент на Русия:

„Веднага когато САЩ са готови, тази среща ще се състои, като се вземе предвид работния ми график разбира се. Не сме обсъждали конкретно място в детайли. Но много държави изразиха желание да ни помогнат. Включително европейски – една от тях е Австрия“.

Идеята Виена да бъде домакин на срещата на високо равнище между Путин и Тръмп беше обсъдена преди два дни, когато руският държавен глава беше на посещение при австрийския канцлер Себастиан Курц. Сред евентуалните теми за разговори между президентите ще бъдат войната в Сирия и иранското ядрено споразумение.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче