Секции

25 April 2024 14:08

Пожарът в Португалия се разраства, евакуират жители в Алгарве

Седми ден бушува горският пожар по южното крайбрежие на Португалия, а топлият вятър прави гасенето му почти невъзможно. Евакуирани по спешност бяха хора в района, 1500 огнеборци се опитват да овладеят огъня.

Горският пожар, който бушува седми ден в южната португалска провинция Алгарве се разраства. Близо 2500 жители бяха принудени да се евакуират в четвъртък. Уплашени, хората грабнаха най-необходимото, деца и домашни любимци и тръгнаха да бягат от стихията. За щастие жертви засега няма, но огънят се придвижва към гъсто населени селища.

Кен Мандсфийлд, жител на Силвес:

„Трябва да направим нещо с евкалиптовата гора , тя е проблемът, все едно да живееш до барел с петрол. Добре, че засега няма жертви, ще видим“

Пламъците се приближават вече все по-застрашително към къщите в крайбрежната зона. Властите посъветваха туристите, които пътуват към района за почивка да се свържат с пожарната служба за повече информация относно своята безопасност.

1500 пожарникари се борят със стихията. Пожарите, предизвикани от горещата вълна връхлетяла страната миналата седмица с 47 градуса по целзий, напомниха за миналогодишния ад, при който пламъците отнеха живота на 114 души. Сега властите полагат особени усилия за превенция на по-сериозни последици от бедствието.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче