Секции

20 January 2019 13:56

Проливните дъждове в Турция взеха първата си жертва

Наводненията в Турция взеха първата си жертва, съобщава „Дейли сабах“. 56-годишният Байрам Секмен от град в окръг Орду е загинал от проливните дъждове, които са разрушили улицата, на който се намирал и са го повлекли в кален порой. Екипи за спешна помощ от министерството за управление при бедствия и аварии са открили тялото на мъжа след издирване.

Заради проливните дъждове в четвъртък вечерта много жилищни и офис сгради в окръзите Ризе и Орду в района на Черноморието бяха наводнени. Жителите на две наводнени сгради бяха евакуирани. Водата блокира пътища и отряза достъпа до 15 села в района.

В. „Хюриет дейли нюз“ съобщава, че при наводненията тази седмица в Орду са пострадали много граждани и са били нанесени материални щети на 66 къщи, 264 магазина и близо 60 превозни средства. Поне 10 души са потърсили медицинска помощ заради леки наранявания вследствие на бедствието, съобщава турското здравно министерство.

Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу заяви, че щетите ще бъдат възстановени от правителството. „Президентът Реджеп Ердоган беше категоричен – всички материални щети ще бъдат възстановени от правителството и държавата,“ коментира той пред местни медии.

Транспортният министър Мехмет Джахит Турхан заяви, че в района на Орду наводненията са причинили срутването на седем моста. Още един е сериозно засегнат. Много пътища в региона са затворени.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Каква очаквате да бъде 2019 година?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче