Секции

29 March 2024 14:43

Гръцкото правителство внесе в парламента проектобюджета за следващата година

Гръцкото правителство внесе в парламента проектобюджета за следващата година. В първия си бюджет след края на спасителната програма Атина прогнозира икономически растеж от около 2.5 процента за следващата година. Това обяви премиерът Алексис Ципрас миналата седмица.

Днешната фискална среда и намерението на гръцкото правителство да предприеме фискални интервенции, които ще предотвратят орязването на пенсиите, ще се отразят в проектобюджета, каза правителственият говорител Димитрис Дзанакопулос пред репортери. Той посочи, че разговорите с Европейската комисия за замразяване на намаленията на пенсии напредват, по думите му, „в приятелска атмосфера“.

Обща позиция ще бъде намерена с Европейската комисия, тъй като е очевидно, че първичен излишък от 3.5% може да бъде постигнат без прилагане на фискална мярка за намаляване на пенсиите, каза още правителственият говорител Дзанакопулос.

Същевременно правителството е обещало да даде социални дивиденти на онези, които бяха най-силно засегнатите от дълговата криза, настъпила през 2010 г.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче