Секции

19 April 2024 15:02

Продължава издирването на оцелели от земетресението и цунамито в Индонезия

Спасителните операции на индонезийския остров Сулавеси, който беше ударен от земетресение и цунами, продължават. Опитите да бъдат намерени оцелели хора стават все по-настоятелни с приближаването на последния ден, обявен от правителството, за извършване на спасителните дейности, който ще бъде в четвъртък. Във вторник десетки багери разчистваха останките от бедствието, причинило смъртта на над 2000 души.

Рамадани Путра – спасител

„Засилваме употребата на средства за издирване и спасяване, защото всеки ден е ценен. Днес е 12-тият ден от спасителните операции. Ставаме все по-бързи, за да открием възможно най-много тела под руините.

Въпреки че спасителните дейности продължават, се предполага, че всички липсващи са загинали. От националната агенция за справяне с бедствията заявиха, че около 5000 души се водят за изчезнали.

Повече от 1700 къщи на острова потънаха заради т.нар. втечняване на почвата, вследствие от разместените земни слоеве и избилата под тях вода.

Междувременно , хората в района са застрашени от редица инфекциозни заболявания заради липсата на чиста вода в евакуационните лагери.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче