Секции

20 April 2024 12:09

Гърция отчете ръст в мигрантските потоци през река Марица

Гърция отчете тревожно нарастване на миграционните потоци от Турция през река Марица. 12 000 мигранти и бежанци са влезли в североизточна Гърция от Турция през Марица от януари до септември 2018 г – над два пъти повече в сравнение с 5500-те за цялата минала година.

Милтиадес Клапас – генерален секретар на министерството на миграционната политика:

„Сравнено със същия период на миналата година, броят на новопристигналите мигранти се е увеличил доста повече, отколкото очаквахме“.

След като броят на новопристигналите през Егейско море в Гърция рязко намаля благодарение на подписаното между ЕС и Турция споразумение, натискът се пренесе към районите, разположени около река Марица. За сравнение – малко над 11 400 чужденци са проникнали в Гърция през островите в Егейско море за периода януари-септември 2018. Трафиканти предлагат на хиляди мигранти да ги превозят през Марица в Гърция, твърдят гръцките власти. След като мигрантите прекосят реката, криминални групи ги поемат и откарват до Солун или към българската граница.

Гръцката полиция е успяла да залови микробус на трафиканти в неделя. Шофьорът и 11 бежанци в превозното средство са били задържани.

Марица тече през България, Гърция и Турция.

/Източник информация и снимка Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Може би когато си на 34, няма да мечтаеш за същите неща, както на 24, но все още ще можеш да мечтаеш.


Брус Спрингстийн