Секции

20 April 2019 11:19

Пета световна интернет конференция в Китай

В Китай стартира петата международна интернет конференция. Тя ще се проведе от 7-ми до 9-ти ноември в източната провиниция Джъдзян. Над 1 500 гости от 100 държави ще участват на събитието. Сред тях са правителствени делегати, представители на международни организации, водещи фигури в областта на интернет технологиите и учени.

Основните теми, които ще се обсъждат на събитието, са взаимното сътрудничество и обмен в областта на дигиталните технологии, както и необходимостта от развитие на глобалното киберпространство.

Миналата година един от ключовите въпроси беше идеята за повече човечност в сферата на технологиите. Изпълнителният директор на „Епъл“ Тим Кук участва с реч по темата. Статистиката сочи, че САЩ, Китай и Южна Корея са трите държави, които отбелязват най-голямо развитие в областта на интернет технологиите. Заедно с това обаче в Китай се наблюдава силно ограничение на свободата в интернет заради закона за киберсигурността, който влезе в сила през юни 2017 г.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Купувате ли често готова храна?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер