Секции

25 April 2024 04:09

Полицията използва водни оръдия срещу „жълтите жилетки“ в Брюксел

Полицията в Брюксел използва водни оръдия и сълзотворен газ срещу няколко стотици „жълти жилетки“, които протестираха срещу безработицата и социалното изключване.

Някои първи са проявили агресия, като са замервали служителите на реда с камъни, пиратки и димки. Досега са задържани около 60 души – заради носенето на забранени предмети, но и на очила за ски.

Засега мащабът на протеста е скромен. Мнозина от поддръжниците на „жълтите жилетки“ се въздържаха да пътуват до Брюксел от опасения, че в него може да се намесят анархисти.

Протестът в петък не е разрешен от властите, затова полицията е в правото си да разгони протестиращите от центъра на града. Според различни публикации в медиите и социалните мрежи, демонстрантите са недоволни не само от високите цени на горивата, както досега, но и срещу ниските доходи, данъчната политика, работата на медиите.

По-рано тази седмица белгийски медии съобщиха, че протестът на „жълтите жилетки“ е постигнал целта си и цената на дизела е достигнала равнищата от август.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче