Секции

28 March 2024 17:45

Студ и сняг обхванаха страни от Европа

Студ и сняг блокираха Европа броени дни след началото на Нова година. Обилни снеговалежи настъпиха както в Централна Европа, така и на Балканите. Редица полети от Истанбул до градове в Турция, Гърция, Кипър и Словакия бяха отменени. Очаква се лошото време да продължи и в следващите дни.

Студ и сняг обхванаха редица страни в Европа и доведоха до проблеми с въздушния и наземен трафик. От българското министерство на външните работи предупредиха гражданите да се осведомяват предварително за обстановката в дестинациите, където ще пътуват.

В съседна Турция бяха затворени пътищата към близо 360 населени места. Заради силен вятър и снеговалежи бяха отменени вътрешни и външни полети от Истанбул. Турският национален авиопревозвач Търкиш еърлайнс отмени полети от летище Ататюрк до градове в Турция, Гърция, Кипър и Словакия. Снежната блокада в Босна и Херцеговина затвори магистрали и отмени полети. Заради буря в четвъртък бе отменен един полет на самолет на Кроейша еърлайнс от Загреб за Мостар, а снегът напълно блокира движението на регионална магистрала в Херцеговина.

В Гърция обстановката също беше усложнена. В префектура Лариса имаше прекъсвания на електричеството заради лошото време. Обилни снеговалежи имаше също и в Германия, Австрия, Сърбия, Полша, Чехия и в други държави. Снеговете стигнаха и до Италия. В Неапол бяха регистрирани температури по-ниски от средните за сезона. Местни жители публикуваха в социалните мрежи видео, в което се вижда как обилен сняг покрива италианския град. Очаква се лошото време да продължи и в следващите дни.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче