Секции

19 April 2024 22:15

Още сняг и студ в Европа до края на седмицата

Още сняг и лошо време се очакват в Европа до края на седмицата. Обилни снеговалежи има в Чехия, Полша, Германия, Австрия и Швейцария. На някои места той ще бъде придружен от бурен вятър.

Най-малко 12 души са загинали при инциденти, свързани с лошото време, повечето – при лавини. Издирването на телата на четирима скиори в Норвегия беше отново отложено заради лоша видимост и силни снеговалежи. Има загинали в лавини в Швейцария, Австрия и Германия, а властите предупредиха, че продължаващите валежи от сняг увеличават и без друго високия риск от нови лавини.

Жителите на Южна и Източна Германия се готвят за още сняг, а Хамбург на северното крайбрежие очакват приливна вълна заради бурния вятър. Почти цяла Германия е обхваната от циклона „Бенямин“. За обилни снеговалежи и силни ветрове се съобщава в Централна Скандинавия. Лошото време затруднява възстановяване на електричеството след снежната буря, връхлетяла Северна Европа на 2 януари.

В Югоизточна Европа температурите остават ниски. Още сняг се очаква и в Турция.

Лошо остава и времето в Гърция. Сняг валя и в столицата Атина. Затворени бяха редица пътища и повечето училища в страната. Плажовете бяха покрити със сняг.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун