Секции

28 March 2024 23:19

Хиляди ентусиасти се стекоха в австралийския град Паркс за фестивал в чест на Елвис Пресли

Хиляди ентусиазирани фенове на Елвис Пресли от различни страни се стекоха към австралийския град Паркс за традиционния фестивал в чест на легендарния певец.

Фенове на Краля на рока, облечени като него, превърнаха обикновено пътуване с влак от Сидни до Паркс в истинско музикално приключение. Повече от 6 часа Елвис поклонници, запътили се за фестивала, се забавляваха като пееха негови песни и танцуваха.

Рос Къмингс:

„Влакът е прекрасен. Има бар, което прави пътуването много по-приятно. Но най-важното е, че атмосферата е чудесна. Има много изпълнители, които ни забавляват. Така времето минава по-бързо“.

Тази година фестивалът се провежда от 9 до 13 януари. В програмата има много състезания, концерти и игри.

Алфред Ваз:

„Броят на посетителите расте с всяка изминала година. В началото на 90-те години те са били около 300 души. Тази година близо 27 хиляди ще посетят фестивала. Идват млади и стари. Има фенове на 90-годишна възраст. Атмосферата е прекрасна, всички се забавляваме“.

Елвис Пресли е роден в Мисисипи. Първата крачка към музикалната си кариера прави на 8 години, когато печели награда от 5 долара на местен музикален конкурс. На 8 януари тази година Кралят на рока щеше да навърши 84 години.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Притеснявай се толкова, колкото да избегнеш неприятностите, но не чак толкова, че да си ги навлечеш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота