Секции

28 March 2024 22:36

Разследването на ФБР срещу Тръмп влиза в Конгреса

Правната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес ще се запознае с разследването на ФБР за връзките на президента Доналд Тръмп с Русия, съобщи в Туитър председателят на комисията Джералд Надлър.

Той посочва, че през близките седмици комисията ще предприеме стъпки, за да разбере по-добре „както действията на президента, така и ответните действия на ФБР във връзка с неговото поведение, както и да се увери, че ангажираните с разследването са защитени от словесните атаки на президента Тръмп“.

По-рано вестник „Ню Йорк таймс“ съобщи, че ФБР води разследване срещу Тръмп, за да установи дали той работил съзнателно или несъзнателно срещу собствената си страна. Това е станало след като през май 2017 година президентът уволни Джеймс Коми като директор на Федералното бюро за разследване.

Надлър посочва, че от публикацията законодателите са научили, че дори през първите му дни в Белия дом, поведението на Тръмп е било толкова странно и будещо загриженост, че ФБР е сметнало да необходимо да предприеме нещо безпрецедентно – „контраразузнавателно разследване срещу действащия президент и вероятния му сговор с враждебно чуждо правителство“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери