Секции

16 April 2024 07:19

„Фулбрайт“ награди Ангела Меркел за международно разбирателство

Асоциация „Фулбрайт“ присъди наградата на Уилям Фулбрайт за международно разбирателство за 2018 г на германския канцлер Ангела Меркел.

С връчването на приза организацията отличава Меркел за „нейното забележително, състрадателно лидерство и силен ангажимент за взаимно разбирателство, международно сътрудничество и мир“.Асоциацията вярва, че канцлерът Меркел „въплъщава най-доброто от лидерството във времена на безмилостни глобални кризи и предизвикателства“.

В речта си пред аудиторията Меркел каза, че съвременните общества трябва да останат бдителни за възхода на популизма и национализма, като Германия не прави изключение от тази тенденция. Спазването на човешките права и международното право са поставени под съмнение от надигането на евроскептични настроения в Европа. Патриотизмът означава съобразяване с твоите собствени интереси, но и с интересите на другите. Затова никога няма да се уморя да се борят за засилване на мултилатералния основан на ценности и правила глобален ред, каза канцлерът.

Ръководителката на германското правителство коментира и трансатлантическите отношения. Според нея, Германия, Европа и Съединените щати не биха могли да си пожелаят по-добри партньорства от своите собствени. Затова въпреки всички различия между тях, трябва да продължат да развиват тези съюзи и партньорства.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче