Секции

19 April 2024 04:01

Пет държави са предложили да приемат мигрантите от Sea Watch 3

Пет държави са предложили помощ на Италия да се справи с проблема с блокираните мигранти на кораба Sea Watch 3. Това заяви премиерът Джузепе Конте по време на срещата на върха на страните от Южното Средиземноморие, която се проведе в Кипър.

Преди повече от седмица мигрантите бяха спасени от гумена лодка в Средиземно море от германска неправителствена организация. Рим обаче отказа да ги допусне до своите пристанище и да ги приеме на своя територия. Помощ за справяне със ситуацията са предложили Германия, Франция, Португалия, Румъния и Малта, заяви Конте.

Френският президент Еманюел Макрон от своя страна заяви часове по-рано, че е най-добре корабът с мигрантите да акостира на най-близкото безопасно пристанище, визирайки Италия. Конте обаче подчерта, че италианските спасители се грижели добре за хората на самия кораб и не даде заявка за отстъпки. Срещата на върха на страните от Южното Средиземноморие, която се проведе в Никозия не приключи с приемането на важни решения от страна на лидерите. Как ще завърши кризата със Sea Watch 3 предстои да стане ясно.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче