Секции

25 April 2024 07:49

САЩ и Русия подготвиха конкурентни проекторезолюции за Венецуела

Съединените щати и Русия подготвиха конкурентни проекторезолюции за Венецуела, които да бъдат представени на Съвета за сигурност на ООН . В документа, подготвен от Вашингтон, се изразява подкрепа за опозиционния лидер Хуан Гуайдо, който се провъзгласи за президент на страната.

А текстът от страна на Русия отразява позицията на Москва, която поддържа Николас Мадуро.

В медиите бяха разпространени и детайли относно двете проекторезолюции. В текста на САЩ се казва, че Вашингтон изразява своята дълбока загриженост във връзка с това, че президентските избори във Венецуела не са били нито честни, нито свободни. “ Призовава се за незабавен старт на политически процес , който да доведе до свободни и честни избори, които да бъдат наблюдавани от международната общност.

Текстът, представен от Москва критикува „опитите за намеса във вътрешните работи на Венецуела“ и заплахите за използване на военна сила в страната.

Проекторезолюциите все още не са представени в Съвета за сигурност на ООН. Ако това стане обаче, е вероятно нито една от тях да не получи необходимата подкрепа, тъй като и двете страни – САЩ и Русия – ще си наложат вето взаимно.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен