Секции

19 April 2024 16:31

Меркел ще се стреми към организиран Брекзит, но иска справедлива сделка с Великобритания

Германия ще направи всичко възможно за постигане на регулиран Брекзит, но всяко едно споразумение трябва да работи на практика. Това каза канцлерът на федералната република Ангела Меркел на пресконференция с премиера на Люксембург Ксавие Бетел.

Ангела Меркел – канцлер на Германия:

„Ние сме съгласни, че трябва да направим всичко, за да постигнем организиран Брекзит. Съжаляваме, че Великобритания напуска, но това е реалността. Сега е важно да гарантираме по-голяма сигурност. Трябва да бъде справедлива сделка и да работи на практика. Имаме още работа, докато го постигнем.“

Бетел, от своя страна, защити споразумението между Брюксел и Лондон за развода и каза, че по-добро не може да бъде постигнато.

Ксавие Бетел – премиер на Люксембург:

„Вярвам, че резултатът от тези преговори е най-добрият възможен. Не можем да отваряме отново споразумението за Брекзита. Наш приоритет е да защитим целостта на вътрешния пазар.“

Попитана дали германските войници ще останат в Афганистан дори при пълно изтегляне на американските, Меркел отговори, че правителството ще направи преоценка на ангажимента в Афганистан. Меркел за пореден път потвърди намерението си да остане канцлер до изтичането на мандата ѝ през 2021 г.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче