Секции

25 April 2024 07:57

Пхенян обмисля прекратяване на преговорите с Вашингтон за денуклеаризацията

Изненадващ ход от страна на Северна Корея във връзка с преговорите със САЩ за денуклеаризацията на Корейския полуостров. От външното министерство на комунистическата държава съобщиха, че Пхенян обмисля прекратяване на преговорите.

Пхенян обмисля да прекрати преговорите със САЩ за денуклеаризация на Корейския полуостров. Това съобщи зам.-министърът на Северна Корея Цой Сон-хи. Пред репортери тя заяви: „Нямаме намерение да се приемем исканията на Вашингтон, очертани на срещата на върха в Ханой, нито имаме желание да участваме в преговори от подобен род“.

Заместник-външният министър на комунистическата държава обвини САЩ за прекъсването на срещата на върха между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръм в Ханой. Тя коментира, че САЩ са „твърде заети да преследват собствените си политически интереси и не са имали истинско намерение за постигане на резултати по време на преговорите.“

Припомняме, че по време на втората среща между Ким и Тръм, която се проведе в края на миналия месец във Виетнам, американският държавен глава прекъсна изненадващо преговорите. Причината беше искането на Пхенян да бъдат вдигнати всички американски санкции срещу Северна Корея.

Очаква се скоро и официално изявление от Ким Чен-ун, в което да бъдат посочени плановете за престоящите действия на Северна Корея. Новината е изненада, тъй като след срещата севернокорейските медии коментираха, че въпреки че двете страни не са подписали съвместно изявление, преговорите отбелязват напредък. Американският президент Доналд Тръмп също заяви, че има прогрес по отношение на преговорите с Пхенян.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче