Секции

25 April 2024 22:49

В разговор с кулата, пилотът на падналия в Етиопия самолет е докладвал проблем

Първи разкрития бяха направени около инцидента със самолетната катастрофа на етиопските авиолинии. Информацията от черната кутия, която записва разговорите в пилотната кабина, е била свалена от експерти в Париж.

Анонимен източник на Ройтерс, чул запис от контролната кула със самолета твърди, че пилотът на машината се е свързал и е поискал разрешение за изкачване, след което Боинг 737 Макс 8 е изчезнал от радарите.

Полет 302 на етиопските авиолинии се е движил с нестандартно бърза скорост непосредствено след излитане. След това капитанът е докладвал проблеми на ръководител въздушно движение. Пилотът е поискал да се качи на 4200 метра височина, а секунди по-късно е помолил за разрешение да се върне на летището в Адис Абеба. Боингът е изчезнал от радарите на височина 3200 метра.

Източникът на Ройтерс е пожелал анонимност, защото разследването все още продължава. Какъв проблем обаче е докладвал пилотът не е ясно. Междувременно, семействата на жертвите на авиокатастрофата получиха пръст от мястото на катастрофата вместо тленни останки на загиналите. Властите в Адис Абеба обявиха, че идентифицирането ще отнеме най-малко половин година.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун