Секции

25 April 2024 11:19

В Бон беше открита изложба, посветена на Майкъл Джексън

Изложба, посветена на легендарния Майкъл Джексън отвори врати в германския град Бон. Със заглавие „Майкъл Джексън на стената“, събитието представя близо 100 картини на Краля на попа, рисувани от редица световно известни художници като Анди Уорхол, Джеф Кунс и Кийт Харинг. Заедно с това изложбата представя и сценични дрехи на Краля на попа по негов проект.

Изложбата се открива на фона на скандала около документалния филм за Джексън „Да напуснеш Невърленд“, в който се разказва за предполагаеми прояви на сексуален тормоз върху деца от страна на великия певец. Двама мъже споделят как са малтретирани сексуално от певеца. Лентата предизвика истински смут и в началото на месеца редица радио станции в Канада, Нова Зеландия и други държави спряха да пускат песни на Майкъл Джексън. От Музеите на Мадам Тюсо обаче бяха отказаха да премахнат восъчните фигури на Майкъл Джексън.

Повечето от посетителите на изложбата в Бон заявиха, че не се влияят от скандала и се фокусират само върху професионалния живот на певеца.

Майкъл Джексън почина през 2009 г., след като през 2005 г. беше оправдан по обвинения, че е извършвал сексуален тормоз над 13-годишно момче в имението си Невърленд в Калифорния. Това е само един от няколко подобни случая. Семейството на певеца заяви, че наскоро излезлият документален филм е „публично линчуване“ и че покойният Джексън е напълно невинен.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче