Секции

29 March 2024 15:11

Орбан стартира кампанията си за европейските избори с антиимигрантски план

Виктор Орбан призова за старта на нова Европа на откриването на кампанията на своята партия ФИДЕС – Унгарски граждански съюз за европейските избори. Премиерът на Унгария заяви, че иска нови лидери, които могат да спрат миграцията в блока.

Виктор Орбан – премиер на Унгария:

„След изборите за Европейски парламент ще видим какъв завой ще направи Европейската народна партия. Сега изглежда, че се движи наляво, в либерална посока, към либерална европейска империя и Европа на имигрантите. Ако се е отправила по този път, ние няма да го последваме. Да вземем за пример Жан-Клод Юнкер. Ние мислехме, че той е десен политик, а вместо това се оказа истински социалист, който носи сериозна отговорност за Брекзит, инвазията на мигрантите и растящия конфликт между Източна и Западна Европа.“

Орбан изложи план за действие в 7 точки, фокусиран върху затягането на европейското законодателство срещу миграцията и прокарване на национални политики.

Виктор Орбан – премиер на Унгария:

„Управлението на миграцията трябва да бъде отнето от бюрократите в Брюксел и върнато на националните правителства. Никоя страна не бива да бъде задължавана да приема мигранти против волята й. Никой не бива да бъде допускан в Европа без валидни документи за самоличност. С един прост ход трябва да бъдат премахнати картите и визите за мигранти. И нещо, което е много важно: Брюксел не трябва да дава повече пари на организации на Джордж Сорос, които подпомагат миграцията.“

За нас Унгария е на първо място, пише на слоганът на европейската кампания на ФИДЕС, чието членство в ЕНП наскоро бе замразено заради сериозни съмнения за нарушаване на принципите на ЕС за върховенство на закона с нейните антиимигрантски кампании и съдебна реформа. Орбан заяви ясно пред своите симпатизанти, че резултатът от изборите за ЕП ще определи дали ФИДЕС ще остане в групата на Европейската народна партия или ще търси нов съюз в Европарламента.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче