Секции

25 June 2019 19:02

Русия ще реагира на плановете на НАТО в Черно море

Русия внимателно следи военното планиране на НАТО в Черноморския регион и по съответния начин ще реагира на действията на алианса. Това заяви заместник-външният министър Александър Грушко.

“Еднозначно негативно”, каза той, отговаряйки на въпрос как Русия се отнася към усилването на активността на НАТО в Черно море. “Активността в Черноморския регион не добавя сигурност, тя само подкопава регионалната стабилност. Ще предприемем всички необходими мерки, за да неутрализираме заплахите, свързани с повишената активност на НАТО в този регион”, подчерта Грушко.

“Внимателно следим как ще се развие планирането на алианса за усилването на неговото присъствие в този регион, по съответния начин ще реагираме. Ние сме дълбоко убедени, че сигурността в Черно море трябва да се осигури преди всичко чрез сътрудничеството между причерноморските страни. Всички необходими инструменти за това са налице“, заяви руският заместник-външен министър.

През последните месеци НАТО усилва военното си присъствие в Черно море. От 9 април до 13 април там се проведоха ученията на алианса “Морски щит – 2019 г.” В тях участваха кораби ни авиация на САЩ, България, Гърция, Канада, Холандия, Румъния и турция, които се взаимодействаха с въоръжените сили на Грузия и Украйна.

/Източник информация и снимка: ТАСС и БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Бихте ли почивали на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче