Секции

29 March 2024 01:30

Над 10 милиона души поискаха импийчмънт на Доналд Тръмп

Повече от 10 милиона души поискаха импийчмънт на президента на Съединените щати Доналд Тръмп. Двама народни представители от Демократическата партия внесоха подписката в Конгреса на САЩ, съобщава АФП.

“Държим в ръцете си 10 милиона причини да бъдем тук сега”, каза конгресмена Ал Грийн, който заедно с новоизбраната народна представителка Рашида Талиб организира внасянето на десетки кашони със списъци. Талиб беше и конгресменът, който внесе в Комисията по правосъдието на Камарата на представителите искане да бъде установено дали Доналд Тръмп е извършил нарушения, заслужаващи отстраняването му от поста.

“В тези тъмни времена за нашата страна, за мен подписите са момент на светлина”, каза Рашида Талиб.

Доналд Тръмп твърди, че доклада на специалния следовател Робърт Мълър напълно го оневинява по подозренията, че неговата кампания е сътрудничила с Русия, а самия Тръмп е възпрепятствал правосъдието. В Демократическата партия смятат, обаче, че докладът съдържа множество случаи, в които Тръмп е възпрепятствал правосъдието.

Не всички демократи искат започване на процедура по импийчмънт. Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза, че такъв ход ще внесе допълнително разцепление в американската нация.

/Източник информация и снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче