Секции

20 April 2024 00:04

Тереза Мей подава оставка на 7 юни

В емоционална реч преди по-малко от час премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка като лидер на Консервативната партия на 7-и юни.

Това означава, че Мей ще продължи да служи като служебен министър-председател до избирането на нов лидер на партията. Пред Даунинг стрийт 10 Тереза Мей благодари за подкрепата на своите съмишленици и изброи ключови моменти от своето управление, в които е постигнала успехи. Мей изтъкна, че за нея винаги ще остане дълбоко разочарование, че не е успяла да осъществи Брекзит. Стартът на надпреварата за избиране на нов лидер на Консервативната партия ще започне седмицата след подаването на оставката на Мей. Премиерът бе под силен натиск от собствената си партия да се оттегли след провала със споразумението за Брекзит. От началото на годината депутатите отхвърлиха сделката й с Брюксел 3 пъти. С разгром завършиха и преговорите с опозиционната Лейбъристка партия за намиране на изход от ситуацията. Ето какво каза Мей пред медиите в Лондон.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания:

„Нашата страна е съюз. Не само семейство от 4 нации, а съюз от хора. Всички заедно- независимо от миналото ни, от цвета на кожата ни или това кого обичаме. Ние сме заедно, а заедно имаме бъдеще. Нашата политика може да е критикувана, но има толкова много добри неща в нашата страна. Толкова много, с което да се гордеем, имаме повод и за оптимизъм. Скоро ще напусна работата, която беше честта на живота ми. Аз бях втората жена министър-председател, но със сигурност не – последната. Напускам без лоши чувства, а с огромна благодарност, че имах възможността да служа на страната, която обичам“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче