Секции

25 April 2024 04:11

Масова стрелба в американския щат Вирджиния, има жертви и ранени

Масова стрелба в американския щат Вирджиния. Най-малко 12 души загинаха, а други 4-ма, сред които и един полицай, бяха ранени, след като въоръжен мъж откри огън в общинска сграда в град Вирджиния Бийч. Стрелецът е идентифициран, но самоличността му не беше официално оповестена, е загинал. Той е бил ранен по време на престрелка с полицията и по-късно починал от раните си. Според местни медии нападателят е уволнен служител на администрацията.

От полицията заявиха, че заподозреният е действал сам. По думите на властите той е стрелял „безразборно“. Мъжът е носил оръжие 45-и калибър, а пълнителите, които е ползвал, са съдържали повече амуниции от обичайното.

Районът около мястото на стрелбата продължава да е отцепен. Властите призоваха гражданите да избягват мястото на инцидента до приключването на огледа от страна на полицията. Мотивите за стрелбата се изясняват.

Ралф Нортъм – губернатор на щата Вирджиния:

„Това е изключително тежък ден за Вирджиния. Работим заедно с полицията за овладяване на ситуацията. Това е просто ужасен инцидент. Много хора загинаха и искам да изкажа съболезнованията си на близките на жертвите. Нашите мисли са с вас в този тежък момент. Искам да подчертая, че за ранените се полагат максимални грижи. Пожелавам им бързо възстановяване."

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче