Секции

25 April 2024 19:01

САЩ пуснаха видеозапис как ирански елитни части прибират неизбухнала мина от танкерите

Съединените щати пуснаха видеозапис, който показва как ирански елитни части прибират неизбухнала мина от корпуса на един от атакуваните танкери. Американската армия разпространи записа, както и снимки, които според ръководството ѝ показват, че командоси от Революционната гвардия на Иран участват в атаката срещу двата петролни танкера в Оманския залив.

„В 4:10 местно време патрулна лодка на Иранската революционна гвардия от клас „Гащи“ се приближи до танкера „Кокука Карейджъс“ и хората в нея премахнаха неизбухнала залепяща се мина“, каза капитан Бил Ърбан от американския военноморски флот.

Съединените щати обвиниха Иран, че са атакували двата кораба, на които избухнаха експлозии, довели до евакуацията на екипажите.

Според САЩ това е провокация на иранците, които искат да внесат смут в световната търговия на петрол с атаки по един от най-натоварените маршрути, ползвани от петролните танкери.

Саудитска Арабия и Великобритания се присъединиха към Вашингтон и обвиниха иранците за втората атака срещу петролни танкери в региона в последния месец. Иран отрече да стои зад нападението и определи американските обвинения като „безпочвени“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче