Секции

29 March 2024 08:27

Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани в традиционната си „Пряка линия“

Руският президент Владимир Путин призна – заплатите в страната са ниски, но правителството му е подготвило план за повишаването на заплатите в обществения сектор и пенсиите и жизненият стандарт на гражданите ще се повиши. Изказването дойде по време на няколкочасовата 17-та по ред традиционна пресконференция Пряка линия.

Владимир Путин, президент на Русия:

„Преди няколко години страната понесе няколко удара. Това дори не бяха вътрешни трусове – бяха ни наложени санкции и имаше външни проблеми, които засегнаха нашият пазар и износа. Това се отрази сериозно не само на икономиката ни, но и на социалния ни живот. “

Путин призна, че страната има временни трудности, свързани с тези със санкции, но увери, че контрамерките започват да дават своите плодове и да са от полза за икономическата ситуация.

Руският президент Владимир Путин обеща увеличаване на разходите за социални програми като част от усилията на правителството за модернизация. Лошото здравеопазване и сметосъбирането бяха другите проблеми, вълнуващи най-голяма част от руснаците, а държавният глава обяви – ще бъдат взети мерки и извършени проверки.

По време на пресконференцията Владимир Путин нарече новия президент на Украйна Владимир Зеленски „талантлив“ и заяви,че е готов на преговори с американския си колега Доналд Тръмп.

Владимир Путин, президент на Русия:

„Имаме доста неща, за които да разговаряме. Въпроси, касаещи международната сигурност. Но трябва да бъдат установени някакви нормални взаимоотношения между нашите две страни. И то във всички сфери – включително икономиката, защото американските компании не са напуснали руския пазар. “

Предварително зададените въпроси към Владимир Путин бяха над милион и половина. Тазгодишната Пряка линия беше белязана от мощна хакерска атака, която блокира за кратко директните линии по интернет, на които гражданите можеха да се свържат с държавния глава.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче