Секции

23 April 2024 15:04

Гореща вълна обхваща Западна Европа, на места се очакват температурни рекорди

Гореща вълна е Западна Европа. Температурите ще достигат или надминат 40 градуса в огромен район – от Испания до Швейцария. Причина за горещата вълна е комбинацията от неподвижен циклон над Атлантическия океан и високо атмосферно налягане в Централна Европа, която „засмуква“ горещ въздух от Сахара. Заради високата влажност на места температурите ще се усещат като 47 градуса, предупреждават синоптици.

В Испания прогнозират 42 градуса на сянка в четвъртък в поне 4 провинции. Обявена е тревога заради повишен риск от горски пожари.

В понеделник в Париж беше 34 градуса, като прогнозите са температурата да се покачи и да остане толкова горещо през по-голямата част от седмицата.

В Италия също ще бъдат засегнати от жегата. Синоптиците предупредиха за „най-интензивната гореща вълна от десетилетие“. Няколко италиански града очакват да регистрират температурни рекорди за всички времена за месец юни.

Германия също ще изпита горещата вълна. Синоптиците прогнозираха, че рекорда за юни във Франкфурт от 38,2 градуса, поставен през 1947 г. ще бъде подобрен.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче