Секции

24 April 2024 05:35

Кола избухна в Турция до сирийската граница, трима загинаха

Най-малко трима сирийци загинаха, след като автомобил избухна в турския град Рейханлъ. Инцидентът е станал недалеч от границата със Сирия. Президентът на южната ни съседка Реджеп Ердоган коментира, че не е изключено да става дума за тероризъм.

Кола-бомба избухна в югоизточна Турция в петък по обед, недалеч от границата със Сирия. Трима загинаха, а няколко души са ранени. Инцидентът е станал в малкото градче Рейханлъ. На мястото на взрива бяха изпратени няколко линейки, пожарни коли и полиция. Пред репортери в Истанбул президентът Реджеп Ердоган коментира инцидента:

Реджеп Ердоган, президент на Турция

„Трима сирийци са убити и е ясно, че в колата е имало бомба. Според вътрешното министерство в следствие на взрива хората са загинаил. Започнало е разследване. Самоличностите на жертвите също е потвърдена. Смятам, че възможно най-бързо ще разберем какво е станало. Първоначалните данни сочат, че може да става въпрос за тероризъм“

Губернаторът на провинция Хатай, където се намира град Рейханлъ заяви, че все още не е ясен характера на взрива. В Рейханлъ живеят хиляди сирийски бежанци. Именно заради поредица от взривове там през 2013 година, турските власти засилиха контрола по границата. За атака от май 2013 г. Анкара обвини сили, близки до президента Башар ал-Асад.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче