Секции

16 April 2024 23:34

Париж ще забрани на туристическите автобуси да влизат в центъра на града

Париж си постави за цел да извади от центъра на града туристическите автобуси и да стимулира посетитеlи да ходят пеша, да карат колелета или да ползват обществения транспорт. По този начин кметската управа на френската столица се надява да се справи с хиляди оплаквания от неприятностите, причинявани от масовия туризъм.

Жан-Франсоа Мартен – заместник-кмет по туризма на Париж:

„Тези автобуси, които са с дизелови двигатели, трябва да бъдат забранени, както и останалите дизелови коли в Париж преди 2024 г. И ще направим точно това. Вторият проблем са задръстванията. Автобусите заемат много място, пречат на пътя, паркират неправилно и са пречка за движението като цяло. Затова е важно да въведем регулации, тъй като те са част от груповия туризъм, който насища определени точки от града.“

Париж е пълен с десетки двуетажни автобуси, които возят туристи между основните забележителности, а освен това и с международни туристически автобуси, които возят организирани групи. Градската управа очаква приемането на ново законодателство, което ще ограничи движението на големи автобуси и ще регламентира паркоместа извън града, където те ще спират и ще изчакват туристите. Онези автобуси, на които бъде разрешено да влизат в центъра на града, ще трябва да паркират на определени места и там да изчакват туристите.

Новият закон за мобилността дава повече правомощия на местните власти да регулират и упражняват контрол върху трафика и новите транспортни средства като велосипеди под наем или електрически скутери. Общината в Париж насърчава екскурзоводите да се адаптират към новите условия, като разработят велосипедни турове или пешеходни обиколки със слушалки.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче