Секции

26 April 2024 00:44

Иран: Световните сили няма да получат по-добра сделка

Все по-агресивна риторика от страна на Иран към Запада. В понеделник правителството в Техеран заплаши, че световните сили няма да получат по-добра сделка, а съвсем скоро ислямската република щяла да наруши още точки от споразумението от 2015 година.

Говорителят на Иранската организация за атомна енергия заплаши, че Иран ще рестартира деактивираните центрофуги за обогатяване на уран и рязко ще увеличи обогатяването до 20 процента. От началото на тази седмица Иран обогатява уран на ниво от над 4,5 процента. В договора от 2015 г. лимитът е 3,67 процента, припомни Ройтерс.

Междувременно вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди Техеран, че САЩ никога няма да позволят страната да се сдобие с ядрено оръжие. Напрежението между ислямската република и САЩ непрекъснато расте, след като президентът Доналд Тръмп оттегли страната си от ядрената сделка. През последните седмици ситуацията допълнително се изостри, след като няколко петролни танкера бяха атакувани в Ормузкия проток, а Вашингтон обвини Иран, че е свалил американски дрон в международното въздушно пространство. Техеран отрича всякакви обвинения.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче