Секции

25 April 2024 22:50

Румънският вътрешен министър подаде оставка след убийствата на две момичета

Румънският вътрешен министър Николае Мога подаде оставка след убийството на две момичета в южния град Каракал, които предизвикаха протести срещу бавните действия на правоохранителните органи.

Николае Мога – министър на вътрешните работи в оставка на Румъния:

„Взех решение да подам оставка, за да запазя част от престижа на министерството, който бе силно накърнен от неадекватните действия на някои негови служители, които са или уволнени, или санкционирани.“

Механик на 66 години от Каракал призна, че е убил Александра Мачешану (15 г.), безследно изчезнала на 24 юли, както и Луиза Меленку (18 г.), която е в неизвестност от април.

Разследване показало огромни пропуски в действията на властите. Александра се обадила три пъти на спешния номер 112 и съобщила, че е отвлечена. На властите отнело 19 часа да локализират и да влязат в дома на похитителя ѝ, докато се опитвали да проследят обажданията и да осигурят ненужни заповеди за обиск. Впоследствие 66-годишният похитител призна и за второ убийство на 18-годишната Луиза Меленку през април.

Президентът на Румъния Клаус Йоханис призова за подробно разследване на убийството и действията на полицията и доклад пред Висшия съвет по отбрана.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче