Секции

18 April 2024 23:17

Осиновените в САЩ българчета са добре и са под закрила на властите

Двете осиновени от американски граждани български деца, за които се разбра, че са били малтретирани, са настанени на безопасно място и са в добро състояние. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

На 8 юли полицията в Съмървил арестува осиновителите Марк и Мелиса Макгрегър за тормоз над 10-те им деца – 8 биологични и двете осиновени българчета – близначки. Случаят стана известен, след като 14-годишно дете, осиновено от семейството, е било открито извън дома си в лошо състояние. Момичето разказало, че децата в семейството са били затваряни на тъмно, стояли са на студа, или са били принуждавани да бягат боси по камъни. Други наказания включвали лишаване от храна, а родителите заключили храната в къщата, след като хванали детето да си взима нещо за ядене. Според властите децата са били отглеждани и при лоши битови условия.

Срещу Марк и Мелиса Макгрегър е заведено дело за тормоз над деца. Спешната проверка на МВнР показала, че в момента децата са в добро състояние и са под закрилата на шерифския офис на окръг Шенън, щата Мисури. Медицинските изследвания не са установили наранявания и сериозни заболявания. Генералното консулство в Чикаго е в постоянен контакт с властите и оказва пълно административно съдействие по случая.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн