Секции

25 April 2024 15:46

Британски министър: Брекзит без сделка крие „много неравности по пътя“

Великобритания ще изпита „много неравности по пътя“, ако напусне ЕС без споразумение, но е по-подготвена за такъв сценарий отколкото преди. Мнението изрази Майкъл Гоув, министър за планирането на Брекзит без сделка.

Майкъл Гоув – министър, отговорен за планирането при Брекзит без сделка:

„Смятам, че някои опасения за Брекзит без сделка са преувеличени. Със сигурност при този случай ще има някои нарушения, „неравности по пътя“. Но документът, появил се във в. „Сънди таймс“, описва най-лошия развой на събитията и предприетите стъпки за смекчаване на последиците. Сигурно е обаче, че правителството е много по-подготвено за този сценарий, отколкото беше в миналото“.

Великобритания ще се сблъска с недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне ЕС без споразумение за преходния период, а също така е заплашена от нарушаване на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия, показват документи на правителството, изтекли във в. „Сънди таймс“. Според изданието, прогнозите описват най-вероятните последици от Брекзит без сделка, а не най-лошите сценарии.

От канцеларията на премиера Борис Джонсън заявиха, че няма да коментират изтеклите в пресата документи. Източник от кабинета обвини за теча неназован бивш министър, който искал да повлияе по този начин върху преговорите с ЕС.

Междувременно министърът за Брекзит Стивън Баркли подписа законодателен акт, поставящ началото на отмяната на Закона за европейските общности от 1972 г. Този документ направи Великобритания член на организацията, известна сега като Европейски съюз. Нормативният акт, подписан от Баркли, е формална процедура, но и ясен знак за връщане на контрола върху британските закони, коментира Ройтерс.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд