Секции

25 April 2024 18:17

Григор Димитров не успя да стигне до финал на US Open

Григор Димитров отпадна в полуфиналите на US Open. Първата ни ракета отстъпи с 0:3 сета на Данийл Медведев (Русия) за 2 часа и 40 минути игра на централния корт „Артър Аш“ в Ню Йорк. Така Гришо не успя да стане единственият български тенисист с финал в турнир от Големия шлем. За българина това е трети загубен полуфинал на турнир от Големия шлем след „Уимбълдън“ през 2014 г. и Australian Open през 2017 г.

Първата ракета в мъжкия ни тенис Григор Димитров загуби полуфиналния си сблъсък от US Open с руснака Даниил Медведев с 0:3.

Българинът отстъпи с 6:7 , 4:6, 3:6. В първия сет Димитров имаше превъзходство над съперника си, но не успя да се наложи. В следващия сет двамата тенесисти си размениха по два пробива, а в десетия гейм Медведев успя да пробие. В третия сет руснакът направи пробив в четвъртия гейм.

Срещата на централния корт „Артър Аш стейдиъм“ продължи 2 часа и 40 минути.

Въпреки загубата, Гришо многократно изправя публиката на крака с отличните си разигравания.

„Не очаквах толкова силно представяне тук в Ню Йорк, но съм много доволен. Случващото се тук е истинска лудост, защото имах проблеми с контузии почти постоянно,“ каза Медведев след срещата. Руснакът коментира, че Григор Димитров е играл много добре.

Часове преди двубоя Гришо публикува снимка в личния си профил във Facebook, на която показа ракетата, с която впоследствие игра на мача с руснака. Той предизвика вълна от гордост сред хиляди българи, като написа „Честит Ден на Съединението“ и отбеляза празника на страната ни като сложи герба на Република България на ракетата си.

Друг любопитен момент бяха знаменитостите, които гледаха битка от трибуните. Сред тях бяха тенис легендата Мартина Навратилова, скиорката Линдзи Вон и бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

За да стигне дотук, Григор Димитров елиминира носителя на 20 титли от Големия шлем – Роджър Федерер, в петсетова битка.

С достигането си до полуфиналите Григор Димитров си осигури завръщане в Топ 25 на тениса с 1912 точки. Това е огромен напредък, тъй като хасковлията стартира надпреварата от №78. Ако беше достигнал до финалната среща, Григор щеше да влезе в Топ 15 в света.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче