Секции

29 March 2024 17:26

Мъж открадна камион и прегази 8 автомобила в Германия, властите разследват терористични подбуди

Мъж открадна камион и се вряза с него в чакащи на светофар автомобили в центъра на германския град Лимбург, оставяйки множество ранени хора. Шофьорът е задържан. Той също е пострадал. Телевизия ZDF съобщи, че полицията разглежда инцидента като терористичен акт. Общо девет души са пострадали, а осем коли са били смачкани от камиона.

Маркус Хофман – говорител на полицията:

„Това, което знаем, е, че към 18.20 ч в понеделник мъж се е врязал с откраднат камион в няколко коли и буквално ги е смачкал. Има пострадали хора, някои от тях със сериозни контузии са настанени в болници. Водачът е задържан и се води разследване за причините за инцидента.“

Според източници на ZDF, шофьорът на камиона имал „минало на терорист“. Става въпрос за 30-годишен мъж със сирийски произход. Според информацията, той измъкнал от кабината шофьора на камиона и без да каже и дума, седнал зад волана, след което се врязал в чакащите на кръстовището автомобили и прегазил осем от тях.

Делото е предадено в генералната прокуратура на Франкфурт на Майн. Камионът е откаран за подробен оглед. От правоохранителните органи коментират, че при подобни случаи се работи по всички възможни версии и засега нито една от хипотезите не може да бъде изключена.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче