Секции

23 April 2024 19:36

Пентагонът обяви „историческа“ сделка за изтребителите Ф-35

Пентагонът разкри подробности в ценово изражение за сключеното с компанията „Локхийд Мартин“ споразумение, което ще намали цената на изтребителите Ф-35 с 12.7 процента. Това може да насърчи други страни да купят бойните самолети. На пресконференция в Арлингтън, Вирджиния заместник-министърът на отбраната по материалната част Елън Лорд заяви, че ведомството ще закупи 478 изтребителя Ф-35 за 43 милиарда долара до 2022 г. Сделката представлява постоянен ангажимент за агресивно намаляване на цената на тези самолети и закупуване на по-добро качество на приемлива цена за данъкоплатците, обясни Лорд.

От ръководството на гиганта „Локхийд Мартин“ коментираха, че всяка страна, която разполага с изтребители Ф-16 в своята бойна авиация, е потенциален клиент и за Ф-35.

Заместник-министър Лорд поясни още, че няма промяна в конфликта с Турция относно покупката от нейна страна на руските зенитно-ракетни комплекси С-400. Заради този ход Вашингтон извади Анкара от програмата за производство на Ф-35. Турция ще продължи да произвежда части за самолета до март 2020 г., когато тези дейности ще бъдат прекратени и прехвърлени на друг изпълнител.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс