Секции

02 June 2020 08:03

Франция въвежда квоти за икономически мигранти

Френското правителство представи план от 20 мерки за имиграционната политика, който включва въвеждане на квоти за икономическата имиграция според нуждите на трудовия пазар. Мерките бяха обсъдени от правителството, а предстои дискусия и с европейските партньори на страната, обяви премиерът Едуар Филип.

Едуар Филип – премиер на Франция:

„Основната цел на новата политика е връщането обратно на контрола върху имиграцията. Това означава да изразим и приемем ясни избори за приемането и интегрирането на мигрантите. Основната линия, по която ще върви тази интеграция е трудовата заетост“.

Една от основните мерки е въвеждането на квоти за икономическите мигранти, предвиждаща 33 000 трудови визи за сектори с недостиг на работна ръка – техният списък ще бъде уточнен по-късно и обновяван периодично.

Друга спорна мярка е ограничаването на достъпа до медицински грижи за нелегалните имигранти и затягане на процедурите, за да се избегнат злоупотребите. Вътрешният министър Кристоф Кастанер обеща по-ефективна борба срещу контрабандните мрежи за мигранти. Той добави, че ще бъдат открити три нови центъра за задържане в три града, с 35% повече места. Процедурите за разглеждане на молбите за убежище ще бъдат ускорени.

Целта на новата политика е засилване на позициите на президента Еманюел Макрон най-вече срещу националистката Марин льо Пен за изборите през 2022 г.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче