Секции

28 March 2024 12:07

Русия демонстрира ракетни системи, способни да унищожават дронове

Усъвършенстваните зенитно-ракетни комплекси С-400 на Русия и ракетна батарея Панцир бяха разположени на анексирания полуостров Крим като част от учение за въздушна отбрана. То е включвало предислоциране на системите земя-въздух С-400 Триумф, които са били охранявани от ракетната система Панцир-С1.

Според сценария на маневрите конвой с С-400 е бил подложен на атака, докато се придвижвал към новата си локация. Освен това безпилотен летателен апарат, който е бил зареден с експлозивно устройство, е застрашил комплексите С-400, съобщава руското министерство на отбраната. Атаката на дрона срещу симулирания противник е била успешно отблъсната от отбранителния комплекс Панцир.

м-р Вячеслав Трунов – командир на зенитно-ракетната батарея:

„Ракетният комплекс Панцир С-1 е способен да защити определена цел едновременно на земята и във въздуха. Неговата задача в това учение беше защитата и опазването на С-400. Той е много ефективен като действие и може да работи без обслужващ състав, но под негов контрол, или с пълен състав, който го управлява ръчно. Тези оръжия са създадени да унищожават малки по размер преносими въздушни апарати“.

Москва анексира от Украйна полустров Крим през 2014 г, сривайки отношенията между нея и Запада до най-ниската им точка от времето на Студената война. През 2018 г Русия за пръв път разположи зенитно-ракетните комплекси С-400 в Крим.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче