Секции

29 March 2024 16:19

Първият китайски самолетоносач премина през Тайванския проток

Китай съобщи, че първият му самолетоносач собствено производство е преминал през Тайванския проток за „рутинна“ тренировка и тестове, след като Тайпе обвини Пекин в заплаха около предстоящите избори.

Корабът, който все още няма име, е вторият самолетоносач на Пекин и ще добави огромна огнева мощ към флота на страната, в момент, в който има напрежение в отношенията между Пекин и самоуправляващия се Тайван и регионалните съседи около оспорваното Южнокитайско море.

Самолетоносачът, който беше пуснат на вода през 2017 г, е прекосил оспорваните води в неделя, преди да влезе в Южнокитайско море за „научно-изследователски тестове и рутинни тренировки“, каза говорителят на военноморските сили Чен Дюи. Той добави, че е „нормална практика“ самолетоносачите, които са в процес на изграждане, да бъдат подлагани на подобни тестове.

Министърът на външните работи на Тайван написа в Туитър в неделя, че Китай „възнамерява да се намеси в изборите в Тайван“ и добави: „Гласоподавателите няма да бъдат сплашени!“

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай