Секции

25 April 2024 12:05

Втори ден на транспортен хаос заради стачката във Франция

Движението на въздушния и железопътния транспорт във Франция ще бъде нарушено днес заради стачката срещу пенсионната реформа на президента Макрон. От Френската национална железопътна компания предупреждават, че в петък ще бъдат отменени 90% от високоскоростните влакове и 70% от регионалните.

По информация на Генералното управление за гражданска авиация, 20 процента от полетите, обслужвани от летищата Шарл дьо Гол, Орли, Бове, Лион, Марсилия, Тулуза и Бордо, ще бъдат отменени. Компанията „Ер Франс“ няма да изпълни повече от една четвърт от планираните вътрешни полети и около 10% от тези на средни разстояния.

В четвъртък във Франция започна обща национална стачка, насочена срещу плановете на президента Еманюел Макрон да опрости сложната пенсионна система, заменяйки я с точкова. Около половин милион французи се включиха в протестните действия.

В Париж 11 линии на метрото бяха напълно спрени, отменени бяха и голяма част от крайградските парижки влакове. В движение бяха едва 30% от автобусите и трамваите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче