Секции

25 April 2024 10:40

Самолет се разби в Казахстан, има жертви

Най-малко 12 души загинаха, а над 60 бяха ранени при самолетна катастрофа в Казахстан. Инцидентът стана на летището в Алмати. Машината се е забила в сграда наблизо, малко след като е излетяла за столицата Нур Султан. Започнато е разследване на причините за инцидента.

Тежка авиокатастрофа в Казахстан. Самолет със 100 души на борда се разби на летището в Алмати. Машината на компания Бек Еър падна малко след излитането. По първоначална информация броят на загиналите е 12 души. Всички ранени, над 60 души, са откарани в болници. Сред пострадалите има и 8 деца.

Самолетът е пътувал по дестинацията Алмати – Нур Султан. Летищните власти не дадоха подробности за случилото се. Засега не е ясна причината за инцидента, но е започнало разследване.

Репортер на агенция Ройтерс, недалеч от мястото на инцидента съобщи, че в района на катастрофата e имало гъст дим, но не и пожар. Изпратени на място бяха линейки, пожарни и полиция. Президентът на страната Касим-Жомарт Токаев изрази съболезнования на близките на загиналите и обеща, че всички виновни за авиокатастрофата ще бъдат наказани според закона. От българското външно министерство обявиха, че към този момент няма данни за пострадали българи при катастрофата. Българското посолство в Казахстан е в постоянен контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете че всичко започва от една мишка.


Уолт Дисни