Секции

28 March 2024 14:28

Реджеп Ердоган: 250 000 сирийци бягат от провинция Идлиб към Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че до 250 000 мигранти бягат от северозападната сирийска провинция Идлиб към Турция, добавяйки, че Анкара се опитва да им попречи да преминат границата.

Реджеп Тайип Ердоган – президент на Турция:

„В момента 200 000-250 000 мигранти вървят към нашите граници. Ние се опитваме да им попречим с някои реципрочни мерки, но не е лесно. Трудно е, те също са хора. Ние не можем да вдигаме стени и огради с бодлива тел срещу човешки същества както прави Западът“.

Турция е дала подслон на около 3.7 милиона сирийски бежанци, което е най-голямото бежанско население в света. Тя се опасява от нова вълна от провинция Идлиб, където живеят близо 3 милиона сирийци в последната контролирана от бунтовниците част от територията, след като руски сили и силите на сирийското правителство засилиха миналия месец бомбардировките по цели в региона.

По данни на ООН 235 000 цивилни са избягали от домовете си само за две седмици – между 12 и 25 декември. По време на цялата кампания на правителствената армия срещу ислямистките бунтовници в Идлиб най-малко 500 000 души са напуснали районите в близост до турската граница, които често са бомбардирани от руски самолети.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всичко почива в крайна сметка на факта, че всеки може да разбере онова, което е единосъщностно с него.


Шопенхауер